Flexium ERP > Hírek > Marketing > EDI, vagy e-számla számlázó programok? II.

EDI, vagy e-számla számlázó programok? II.

Ahogyan azt előző cikkünkben megemlítettük, az EDI, vagyis Electronic Data Interchange, számtalan lehetőséget kínál a vállalatirányítási rendszerek kapcsán. Feleslegessé teszi a papír alapú számlázást, s ezt a nagyobb cégek, még jóval az elektronikus számlázó programok bevezetése előtt észrevették, és a lehetőséget ki is használták. Így a vállalatirányítási rendszerhez kiépített EDI számlázó minőségi változást hozott a vállalatok életébe, s természetesen kisebb költségeket és hatékonyabb működést.

Az EDI manapság is pillanatok alatt beépítető az ügyviteli rendszerekbe, így érdemes is kihasználni a benne rejlő lehetőségeket! Az elektronikus számlázó programok azonban a hazai kis-és középvállalkozások esetén még nem mondhatóak elterjedtnek. Ugyanakkor bizonyos esetekben találkozhatunk olyan cégekkel és vállalkozásokkal, amelyek használnak elektronikus számlázó programot! Ilyenek például a nagyobb cégek beszállítói, akik számára nélkülözhetetlen a számlázás e módja, mivel a fejlett vállalatok már alapkövetelménynek tartják az elektronikus úton történő adatszolgáltatást.

Nem kérdéses tehát, hogy az EDI kiváló lehetőség, ez azonban az e-számla kapcsán nem teljesen igaz, mivel az e-számla kizárólag az elektronikus számlák továbbítására szolgál, így egyéb adatot rajta keresztül a partnerek nem küldhetnek egymásnak. Persze az e-számla is kínálhat kedvező lehetőségeket az igényeknek megfelelően, az azonban kétségtelen, hogy egy – a vállalatirányítási rendszerhez társított – EDI számlázó jóval hatékonyabb és egyszerűbb megoldás. További részletekért, kérjük, keressen minket bizalommal!