Flexium ERP > Projekt-kontrolling

Kontrolling egy minőségi termelésirányítási rendszerben

Nem kérdéses, hogy a termelésirányítási feladatok ellátásához nagy odafigyelésre, s legfőképp egy jól működő rendszerre van szükség. Ilyen egy minőségi termelésirányítási rendszer is, amely minden esetben elősegíti a termelési folyamatok minél gyorsabb és zökkenőmentesebb lebonyolítását. Ugyanakkor a termelésirányítási rendszer önmagában nem elég a garantált sikerhez, mivel a rendszer szerves részét kell hogy képezze a projekt-kontrolling is.

Bővebben


A projekt kontrolling legfontosabb tényezői

Az ERP rendszerek esetében számtalanszor előtérbe kerül a projekt-kontrolling kérdésköre, azonban a válaszok nem mindig egyértelműek.

Az ERP rendszerek kapcsán a projekt-kontrolling alapvetően a projektvezetőt szolgálja, s abban segíti, hogy a projekt kezdetétől a végéig, minden információval tisztában legyen, s hogy a kapott információkból fontos következtetéseket vonhasson le. A projekt-kontrolling valójában egy dinamikus körforgás, amely állandó információáradatban is képes a megfelelő adatokat kezelni, s azokat kiemelni. A kontrolling szinte minden folyamatot elősegít a tervezéstől a nyomon követésig, ugyanakkor óriási szerepet kap a legkülönfélébb előrejelzésekben, az imént említett információ szolgáltatásban, s még a visszacsatolások folyamataiban is. Mivel a projekt egy komplex feladatokat átölelő egyedi tevékenység, így rendelkezik meghatározott ütemtervvel is, s a projekt-kontrolling a megfelelő ütemezésben is nagy szerepet játszik.

Bővebben


Projekt-kontrolling és termelésirányítás az ERP rendszerek kapcsán!

Az ideális ERP rendszer kiválasztása esetén, meglehetősen fontos kérdés a projekt-kontrolling, illetve a termelésirányítási rendszerek témaköre is. A projekt-kontrolling segítségével a kitűzött célok hatékonyan valósíthatóak meg. Olyan jellegű lehetőség ez, amely egyértelmű és gyors támogatást ad a projektek levezetéséhez, és nagy segítséget nyújthat a fejlesztések kapcsán is.

A projekt-kontrolling célja az időben korlátozott projektek, határozott eredményeinek felmutatása. Tehát, az ERP rendszer kiválasztása során, nagy hangsúlyt érdemes fektetni a projektekre, ugyanis a projekt-kontrolling hasznos lehet a projektek megvalósításának összes szintjén. A kontrolling funkciók kiterjednek a döntések előkészítésére, de természetesen, a nyomon követésekre és értékelésekre is, így mindenképp érdemes megfontolni a használatukat!

Bővebben