Rugalmasság

A KKV szektor sokszínűségéhez, rugalmasságához messzemenően alkalmazkodó és rugalmas rendszert építettünk. Minden kimutatás, táblázat, nyomtatvány testre szabható. A törzs-adatok viselkedése sokrétűen paraméterezhető.

A rendszerbevezetést megelőző igényfelmérés során már látható, hogy az adott cég esetén a Flexium ERP „gyári” folyamatelemeiből melyekre van szükség és melyekre nincs. Tudjuk jól, hogy ez csak a kiindulási állapot, mely már a rendszerbevezetés során is változhat, de az éles működés alatt, az idő előrehaladásával ez a változás egyre inkább valószínű. Nem mindegy, hogy a rendszer indítását követő években, üzleti folyamatokat érintő aktualizálásokat beállítással, rendszer-fejlesztéssel vagy rendszer cserével lehet elérni.

Rendszerünkben döntés kérdése, hogy például értékesítési oldalon Ajánlat → Rendelés → Szállítás → Számla folyamat vagy egy egyszerűsített Számlázási funkció beállítása indokolt-e. Ha a bevezetés későbbi szakaszában vagy az éles indítást követően az derülne ki, hogy egy-egy folyamatelem már nem szükséges vagy új folyamatelem beépítése vált indokolttá, akkor a folyamatmódosítások fejlesztés nélkül, pusztán rugalmas beállítással végezhetők el, természetesen néhány szabály betartása mellett.

Rendszerünk felhasználói felületét érintően, minden kimutatás, táblázat, nyomtatvány testre szabható, mely testre szabás, programozói eszközök használata nélkül, a felhasználói felületen történik. A törzsadatok viselkedése sokrétűen paraméterezhető, úgynevezett származtatott, tehát olyan adatokra vonatkozóan is, melyek kapcsolódó törzsadatban helyezkednek el. A származtatott mező technológiával bármely táblázatban megjeleníthetők az áttételesen kapcsolódó rekordok adatai is.

Például, készlet listán a cikkek vagy raktárak bármely attribútuma (pl. cikk-csoport neve, cikk-felelős személy neve, stb.) megjeleníthető. Más példával illusztrálva: a partnerekre csoportosított értékesítési elemzés kimutatáson a partner neve mellett rugalmasan megjeleníthető a partnerhez rendelt üzletkötő neve és mellette az üzletkötő telefonszáma is.

Példák paraméterezhetõségre:

  • Táblázat-oszlopok.
  • Alapértelmezett sorrend táblázatokban.
  • Fa-struktúra esetén csoportosítás módja.
  • Egyéni mezők, táblák felvitele.
  • Alapértelmezett panel státusz (Keresés / Nézegetés / Hozzáadás).
  • Nyomtatványok cégre szabhatók.
  • Szabadon beállítható kötelezően kitöltendő mezők.
  • Alapértelmezettség minden adat-típusra.