Flexium ERP > Hírek > Marketing > Projekt-vezetés, és az új ERP rendszer bevezetése!

Projekt-vezetés, és az új ERP rendszer bevezetése!

A hiedelmekkel ellentétben, egy új ERP rendszer bevezetése egyáltalán nem egyszerű feladat. Ezt a folyamatot számtalan tényező bonyolítja, ugyanakkor az optimális bevezetés sikeres lehet, persze a megfelelő feltételek mellet. Az ERP rendszerek nem csak hagyományos szoftverek. Beleolvadnak az egyes cégek további életébe, s nagy hatással vannak a működésükre, ahogyan a projekt-vezetést, úgy az eredmények követését illetően is. Lássuk, milyen feltételei vannak egy ERP hatékony bevezetésének, s hogyan oldható meg optimálisan a feladat:

Az ügyviteli rendszerek sikeres bevezetéséhez nélkülözhetetlen az un. implementáló csapat, akik a bevezetést végzik. Ezeknek a tanácsadóknak tisztában kell lenniük azokkal az igényekkel és az elvárásokkal, amelyek az adott ügyfél cégét jellemzik, ugyanis e nélkül a rendszer bevezetése nem lesz hatékony. Minden esetben ismerni kell az egyedi problémákat és az olyan bevett gyakorlatokat, amelyek a cég életében mindennaposak.

A felsorolt tényezők ismeretének hiánya lelassítja a bevezetési folyamatot, s olyan réseket hagyhat a rendszeren, ami a későbbiek folyamán hibákhoz vezethet. A sikeresség nem csupán a „projekt-vezetés” sikeressége, hanem az előkészületeké, amelyekre érdemes több időt szánni. A megfelelő információk, az üzleti célok, az iparág alapos ismerete nélkülözhetetlen tényezők, amelyekre mindenképp érdemes odafigyelni! Amennyiben további információkra is kíváncsi az ügyviteli rendszerek bevezetésének hatékonyságáról, kérjük, olvassa el soron következő cikkünket!