Flexium ERP > ERP Rendszer


Hamarosan megjelenik, egyelőre még mindig „Társadalmi egyeztetésen” státuszban van a VINOP-1.2.1.-21 pályázat.

Januárban hírt adtunk már erről a pályázatról, akkor március elejére prognosztizálta a szakma a megjelenését. Azóta a pandémiás helyzet miatt változások álltak be a státuszában, mind elnevezésében, mind tartalmában, mind megjelenési ütemezésében. Amit tudni lehet most: A konkrét részleteket még nem ismerjük, kivéve a tervezett pályázati hullámok időpontjait, de informatikai szempontból talán még kedvezőbb lesz […]

BővebbenMiért fontos a kommunikáció az ERP rendszerek bevezetésekor?

Kétségtelen tény, hogy az ERP rendszerek nem egyszerű házipénztár programok. Bonyolult felépítésük a kezdő felhasználók számára érthetetlen, s a megismerésükhöz meglehetősen sok idő kell. Egy modern ügyviteli szoftver ergonomikus, jól átlátható, s a kezelésének elsajátítása is egyszerű. Fontos szempont, hogy homogén legyen: Ha egy munkatárs átérzi a rendszer logikáját, el tud igazodni már egy-két modul funkcionalitásán, onnantól egy jó rendszerben nem veszik el sehol, mindenhol rögtön „otthon találja magát”. Ugyanakkor még az ilyen rendszerek bevezetése esetén is nélkülözhetetlen a megfelelő figyelem és odaadás, mivel a kezdeti szakaszokon számtalan további tényező múlik.

Bővebben


Projekt-vezetés, és az új ERP rendszer bevezetése!

A hiedelmekkel ellentétben, egy új ERP rendszer bevezetése egyáltalán nem egyszerű feladat. Ezt a folyamatot számtalan tényező bonyolítja, ugyanakkor az optimális bevezetés sikeres lehet, persze a megfelelő feltételek mellet. Az ERP rendszerek nem csak hagyományos szoftverek. Beleolvadnak az egyes cégek további életébe, s nagy hatással vannak a működésükre, ahogyan a projekt-vezetést, úgy az eredmények követését illetően is. Lássuk, milyen feltételei vannak egy ERP hatékony bevezetésének, s hogyan oldható meg optimálisan a feladat:

Bővebben


ERP rendszerek bérlése, vagy vásárlása?

Az ERP rendszerek bevezetésénél általános problémát szokott okozni a bérlés, illetve a licenc vásárlás kérdésköre. Ez nem is csoda, ugyanis a vásárlásnak és a bérlésnek is megvannak az egyedi sajátosságai, amelyek pozitív és negatív hatással is lehetnek egy adott cégre, vállalkozásra. Alapvetően elmondhatjuk, hogy mindkét lehetőség megbízhatóan és biztonságosan használható, így a döntést az egyedi igények és természetesen az anyagi ráfordítás mértéke határozza meg.

Bővebben