Flexium ERP > Ügyviteli rendszer – Modulok > Beszámolók, kontrolling

Beszámolók, kontrolling

A modulok saját beszámolóin kívül számos általános, jól konfigurálható kimutatás, beszámoló áll rendelkezésre. Mindegyiknél törzs-adat szerűen elmenthetők a paraméter beállítások, így felhasználókra és feladat-területekre szabott előre definiált kimutatás minták (sablonok) készíthetők.

FORGALMI KIMUTATÁSOK

A forgalmi kimutatások egy központi kimutatásból kiindulva számtalan hagyományos elemzést váltanak ki. Minden ténylegesen lekönyvelt és a jövőben tervezett mozgást – legyen az áru vagy szolgáltatás; beszerzés, értékesítés, belső logisztikai vagy gyártási folyamat – egy központi helyen lehet elemezni gyakorlatilag bármire szűrve, csoportosítva és egymásba ágyazva.

A legegyszerűbb példa egy egyszerű vevőnként összegző értékesítési kimutatás, melyet tetszőlegesen lehet további mélységekig bontani: amennyiben a beszámoló paraméterei közé berakjuk az üzletkötői és a dátum szerinti összegzést, akkor megkaphatjuk például a havonként összesített árbevételt lebontva üzletkötőkre és azon belül vevőkre. További paraméterezéssel megyénkénti vagy akár profit-centeres lebontásra is válthatunk az üzletkötők helyett, ha az árbevétel elemzése ezt kívánja.

SZÜKSÉGLETTERVEZÉS

Az értékesítési, beszerzési, belső logisztikai és a gyártási folyamatok közötti kapcsolatot a szükséglettervezés modul teremti meg.

Ez cikkre, fő-szállítóra bontható, az időben tetszőlegesen mozgatható tervezési eszköz, mely az aktuális készletszinten kívül figyelembe vesz minden tervezett, a jövőben valószínűsített készletmozgást, melyek lehetnek előrejelzések, ajánlatok, rendelések és gyártási utasítások.