Flexium ERP > Vállalatirányítási rendszer – általános funkciók > Integrált Vállalatirányítási Rendszer

Integráltság

Modulok, adatok és a funkciók integrációja. Az egymással kapcsolatban álló folyamatok összekapcsolódva működnek, a hozzájuk tartozó információk egyben elérhetők. Ez a modern integrált vállalatirányítási rendszer alapja!

Rendszerünkben az adatok megjelenítése és az üzleti folyamatok támogatása teljesen integrált: egymásból származtatható törzsadatok, bizonylatok és lekérdezések. Az ilyen mértékű integráció az egyszeres adatbevitel biztosítása mellett az adatrögzítési hibák, az emberi tévesztés esélyének minimalizálásával párosult. Ily módon számos feladat automatikus végrehajtására van lehetőség a háttérben, gyakorlatilag a felhasználó tudta és egyéb plusz ráfordítása nélkül.

Például áru beérkeztetése, áru vagy késztermék kiszállítása, szolgáltatás számlázása, de számos egyéb művelet esetén is könyvelési háttérműveletek történhetnek mindamellett, hogy a lekérdezések adatai azonos időpillanatban már rendelkezésre is állnak. Az integráltságnak és átjárhatóságnak együttesen köszönhető, hogy a kis- és középvállalati méretnél jellemző alacsonyabb számú felhasználói apparátus is elegendő a rendszer működtetéséhez.

Az összefüggő törzs-adatok és bizonylatok nem csak adatbázis szinten vannak összekapcsolva, hanem az üzleti folyamatok megjelenítésekor is egyben kezelhetők, áttekinthetők. Az egymással szoros kapcsolatban (integrált) lévő adatok (például számla, partner, partnerhez köthető régebbi tevékenységek, partnerhez rögzített időszaki akciók árai, stb.) egységesen jelennek meg.

Az értékesítési, beszerzési, logisztikai és egyéb bizonylatok valós időben elvégzik a könyvelési háttér műveleteket és a készlet-mozgási bizonylatokat, így a szükséges kimutatások, beszámolók azonnal rendelkezésre állnak.

Főbb jellemzők:

  • Minden információ egy helyen és egyszer rögzül, a kapcsolati ívek (ún. linkek) biztosítják az integritást.
  • Több rétegű, valós-idejű adatfeldolgozás.
  • Nincs modulok között adat feladás/átvétel.
  • Teljesen szabad belső navigáció.