Flexium ERP > Java


Java alapú vállalatirányítási rendszerek?

A vállalatirányítási rendszerek tervezésekor rendkívül sok szempont felmerülhet. Ezek közül csak néhányat szeretnék megemlíteni:

  • Hosszú életciklus: A rendszer fejlesztésének kezdetétől akár 15-20 évet is ki kell szolgálnia
  • Széles funkcionalitás: Nagyon sok funkciót, modult kell kifejleszteni stabil alapokon
  • Gyors fejleszthetőség: Nagyon gyorsan kell tudni reagálni a piaci viszonyokra, a vevői igényekre, így kis erőforrással, gyorsan kell tudni fejleszteni a rendszert
  • Robusztusság: A funkciók bővülésének nem szabad hatással lennie az alap funkciókra, a rendszer stabilitására
  • Platform függetlenség: Sok ügyfél sokfajta platformon, sokféle konfigurációban futtatja ugyanazt a rendszert
  • ….

Ezen – és sok más – igényeknek kell megfelelnie egy modern rendszernek. Ehhez mi a Java programozási nyelvet (platformot) választottuk.

Bővebben


Open-source vállalatirányítási rendszer (MySQL, Java Linux)

A vállalatirányítási rendszerek meglehetősen bonyolult, összetett alapokon nyugszanak, s megfelelő szakértelem nélkül, kétségtelen, hogy nehéz rajtuk kiigazodni. Persze csak ami az ERP rendszerek programszintű felépítését illeti, ugyanis egy minőségi rendszer könnyen használható és egyszerű segédeszköz, amely számtalan lehetőséget kínál a hatékonyságot és gyorsaságot illetően.

Nincs ez másként az Open-source vállalatirányítási rendszerek kapcsán sem. Az Open-source fogalma számtalan esetben felmerül az ERP rendszerek témakörében, azonban a jelentés sokak számára tisztázatlan. Valójában nyílt forráskódú rendszerekről van szó, amelyek a fejlesztésben teljesen szabad kezet adnak, így számtalan előnyük van. Ugyanakkor, a hátrányokról sem árt tudni, sőt!

Bővebben