Flexium ERP > Hírek > Marketing > EDI, vagy e-számla számlázó programok? I.

EDI, vagy e-számla számlázó programok? I.

A számlázás a kisebb és a legnagyobb cégek esetében is egy kivételesen fontos tényező, ami mindig nagy odafigyelést és természetesen precizitást feltételez. Az igény a vállalatok részéről, hogy mellőzni kívánják a papír alapú számlázást, már évtizedekkel ezelőtt megszületett, azonban a technika csak a közelmúltban engedte meg ezt a lehetőséget. Így manapság már a vállalatok és cégek nagy hányada kizárólag elektronikus számlázó programok segítségével dolgozik, ami nem csak könnyebbé és egyszerűbbé, hanem költséghatékonyabbá is teszi a számlázást. Ugyanakkor a biztonságot is érdemes megemlíteni, mivel a megfelelő technológiák alkalmazásával az adattárolás biztonsági szintje jócskán növelhető! Mindenek előtt azonban lássuk, hogy a címben említett EDI számlázó, vagy az e-számla kedvezőbb-e a vállalatirányítás szempontjából!

Ha az adatok küldését és fogadását egy teljesen zárt rendszeren keresztül kívánjuk megvalósítani, akkor érdemes az EDI számlázó mellett döntenünk. Az EDI, vagyis Electronic Data Interchange biztosítja az adott partnerek számára a legkülönfélébb információk biztonságos és hatékony küldését elektronikus úton. Az elektronikus számlák mellett küldhetőek szállítólevelek, rendelések, s szinte bármi, ami a partnerek közötti hatékony együttműködés részét képezi.

Nem kérdéses, hogy az EDI számlázó jóval hatékonyabbá teszi a folyamatokat, ugyanis a segítségével nem lesz többé szükség a különféle papír alapú számlák elküldésére. Részletekért, olvassa el következő cikkünket, vagy keressen minket elérhetőségeinken!