Flexium ERP > Hírek > Marketing > A logisztika és az integrált ERP rendszerek kapcsolata!

A logisztika és az integrált ERP rendszerek kapcsolata!

A logisztika az eredeti definíció szerint egy zárt folyamaton belüli felügyelet, amely kiterjedhet a munkaerőre, termékekre, s szinte bármire, ami a termeléshez közvetlen, vagy közvetett módon köthető. Ez egy olyan tudomány, amely óriási tapasztalatot, koncentrációskészséget és természetesen tudást feltételez. A kis- és közép-vállalatoknál ez a terület főleg az anyagmozgatást fedi le: szállítás, raktározás, anyag-összekészítés (komissió), stb. De közben ehhez a területhez közvetlenül kapcsolódik a teljes beszerzési és értékesítési folyamat is kezdve az értékesítési ajánlat adástól egészen a tömeges számlázásig. És természetesen nem szabad elfelejteni a gyártásról sem.

Így tágabban értelmezve egy kereskedő és/vagy gyártó cégnél a könyvelési és pénzügyi feladatokon kívül szinte minden többé-kevésbé logisztika egy integrált vállalatirányítási rendszerben.

Nem kérdéses, hogy egy cég életében az ideális logisztikai feladatok egy integrált rendszer nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen oldhatók meg, ami nagyban visszavetheti a termelést és a kereskedést. A vállalatirányítási rendszerekre tehát nagy szükség van a logisztikában, persze ehhez nélkülözhetetlen a teljes körű integráció is.

Ahogy a fenti definícióban láttuk, a készlet nyilvántartáson, mozgatáson kívül szolgáltatások is a logisztika területéhez tartoznak. Pl. az céghez köthető ügynöki hálózat működtetése, az események, feladatok nyilvántartása, a szerződések dokumentálása is sokszor a logisztikai vezető feladata.

A Flexium ERP rendszer kiváló lehetőséget jelenthet mindenki számára, aki egy olyan vállalatirányítási rendszerre vágyik, amely minden igényt kielégít a logisztika kapcsán, s mindezt teljesen személyre szabva teszi!