Flexium ERP > Hírek > Marketing > Mitől integrált az ügyviteli rendszer?

Mitől integrált az ügyviteli rendszer?

Egy új ügyviteli rendszer bevezetése alkalmával számtalan kérdés felmerülhet a megrendelőkben, ugyanakkor a kérdések jó része az integráltság fogalmára irányul. Éppen ezért érdemes tisztázni, hogy mit is jelent az integráltság az ügyviteli rendszerek világában, s miért olyan fontos!

Alapvetően azt érdemes tudnunk, hogy az integrált rendszereknek számtalan előnyük van, s az előnyök a hatékony adminisztrálásban és a vállalati folyamatok modellezésében nyilvánulnak meg. Egy integrált ügyviteli rendszer esetében csak egyszeri adatbevitelre lesz szükségünk, mivel az egyes modulok szorosan kapcsolódnak egymáshoz, s így kényelmesen ”összedolgozhatnak”. Az ilyen rendszerek segítségével az összes vállalati folyamat nyomon követhető, s a megfelelő kimutatásokból fontos következmények vonhatóak le. A vállat működése áttekinthetőbbé válik, így téve a termelést hatékonyabbá és irányíthatóbbá. Manapság a vállalatirányítási rendszerek többsége integrált, ugyanakkor kivételek is akadnak.

Tehát, integrált ügyviteli rendszer esetében olyan programok halmazáról beszélünk, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, s így teszik egyszerűbbé és áttekinthetőbbé a vállalatirányítási folyamatokat, az adminisztrálást stb. Ugyanakkor, az egyedi igények is nagy szerepet kapnak az integrált rendszerek kapcsán, mivel az ilyen rendszerek nem a tömeges igényeket hivatottak kielégíteni, hanem az egyedi, cégspecifikus elvárásokat, amelyek nagyobb vállalatok esetében nélkülözhetetlenek. Természetesen, az integrált rendszerek kiemelkedő előnyei az árban is megnyilvánulnak, de az kétségtelen, hogy egy minőségi, integrált rendszernél keresve sem találunk hatékonyabb megoldást!