Flexium ERP > Hírek > Funkcionalitások > Új funkció: Általános beszámolókhoz egyedi mezők / számítások hozzáadása

Új funkció: Általános beszámolókhoz egyedi mezők / számítások hozzáadása

Az új fejlesztéssel jelentősen egyszerűbbé vált az általános (generikus) reportokban az egyedi mezők (custom field-ek) hozzáadása és azokhoz ügyfél-igényekre szabott számítás / algoritmus hozzárendelése.

Ez a fejlesztés megnyitja az utat, hogy a fontosabb kontrolling beszámolókat könnyedebben testre szabjuk, ne kelljen lemásolni és egyedi (custom) beszámolót készíteni helyettük. Elég lesz egy-egy egyedi mezőt létrehozni a beszámolóba, és definiálni a mögöttes extra logikát, és innentől az általános beszámoló tartalmazza az egyedi igényeket is.

Erre példa:

  1. A készlet beszámoló mutassa a cikkhez tartozó főbb értékesítési árait (webshop-ár, nagykereskedelmi listaár, stb.).
  2. A kontrolling / összefogalaló forgalmi elemzésben olyan árbevétel / költség oszlop, mely nem mutatja a külföldi leányvállalatok közötti forgalmat.

Eddig az ilyen komplex egyedi igényekhez külön beszámolót kellett generálni. Viszont ekkor újra kellett fejleszteni azokat a funkcionalitásokat (szűrések, csoportosítások, stb.), melyek a generikus beszámolóban már megvoltak. Tehát nagy volt a fejlesztési költség.

Az új mezők (saját logikával) hozzáadásának menete:

  1. Létre kell hozni egy egyedi mezőt a beszámoló eredmény táblájához (pl. készlet beszámolóban webshop-ár)
  2. Egy rövid SQL script-et kell írni, mely ezt a mezőt kiszámolja, és hozzáilleszti a készlet beszámoló eredmény táblájához (SQL-ben). Ez a mögöttes logika.
  3. Az SQL script-et be kell regisztrálni (un. „extension”-el) az ügyfél-specifikus Flexium modulba

A fejlesztés eredményeképpen az új mezők és egyedi logikák akkor is működni fognak, ha tovább fejlesztjük a generikus beszámolót. Nincs szükség minden fejlesztésnél az összes ügyfél kódját egyedileg letesztelni.