Flexium ERP > Knowledge Base > Rendszer > Licenc > Licenc kulcsok telepítése és beállítása

Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Licenc kulcsok telepítése és beállítása

Flexium ERP rendszer használata korlátozott. Működéséhez szükséges a licenc kulcsok helyes beállítása. A licenc kulcsok szabályozzák a használható modulokat, ügyfél-azonosítót, adatbázis nevet és számítógépeket. A „Beállítások/Licenc kulcsok…” menü alatt konfigurálhatók a licenc kulcsok. Ki kell választani a licenc fájlt és megkezdhetö a licenc kulcsok telepítése.

Ha még nem rendelte meg a licenc kulcsokat akkor a „Rendszer információ” fül alatt található szöveget másolja be egy fájlba vagy email-be és küldje el a konzulensnek.

Licenc kulcsok

Licenc kulcsok telepítése első alkalommal

Az alap rendszer-modulok minden esetben működnek, akár érvényes licenc kulcsok nélkül is, így akármikor lehetséseg új licenc kulcsok beállítása. Ellenörizze, hogy a rendszer környezeti változók-nál a „CustomerCode” mezö helyesen be van állítva és nem üres.
Ha a rendszerben nincsenek licenc kulcsok telepítve akkor az alábbi üzenet fog megjelenni:

Licenc kulcsok hibaüzenet

Nyomja meg az „OK” gombot és haladjon tovább. Megjelennek a fájlból beolvasott kulcsok.

Licenc kulcsok fájlból

Ellenörizze, hogy a kulcsok valóban az Ön rendszeréhez vannak kiállítva:

  • Az „MAC azonosítók” fül alatt látható a használható MAC azonosítók listája, mely ellenörzi a rendszer futtatására használható számítógépeket.
  • Az „Ügyfél azonosítók” fül alatt látható a használható ügyfél azonosító nevek listája.
  • Az „Adatbázisok” fül alatt látható a használható adatbázis nevek listája.

Nyomja meg az „Összes licenc kulcs mentése” gombot.
Ha megjelenik egy figyelmeztetés „Biztosan szeretné törölni az összes meglevö licenc kulcsot?” akkor csak haladjon tovább nyugodtan.
„Jelenleg meglevö licenc kulcsok” táblázatban megjelennek a fájlból telepített kulcsok. Ellenörizze, hogy a kulcsok helyesen lettek telepítve.
A Flexium rendszert újra kell indítani, hogy az újonan telepített kulcsok kerüljenek használatba.

 

Licenc kulcsok módosítása és új MAC címek telepítése

Ha a rendszerben korábban telepítve voltak licenc kulcsok akkor az ablak megnyitásakor azonnal láthatók lesznek.

Licenc kulcsok módosítása

Korlátozások:

  • A modul licenc kulcsok lejárati időhöz vagy maximálisan használható adatbázis verzió számhoz kötöttek. A fenti képen lejárati időpont van megadva.
  • Ha egy licenc fájlban nincsen megadva a jelenleg használt ügyfél azonosító vagy adatbázis akkor a fájl nem használható az adott konfiguráció mellett.
  • A licenc kulcsok össze vannak kapcsolva, ezért nem lehet szabadon keverni a kulcsokat külömbözö licenc fájlokból. Ha a kulcsok nem keverhetök akkor az új kulcsok telepítése elöször törli a meglevö kulcsokat. Erre figyelmeztet a rendszer.

Ha a kulcsok keverhetök (licenc fájl függö) akkor az új kulcsok egyenként is telepíthetök. Erre gyakori példa újabb „MAC azonosítók” hozzáadása a meglevökhöz.
A Flexium rendszert újra kell indítani, hogy az újonan telepített vagy módosított kulcsok használatba kerüljenek.

Figyelmeztetés!

Licenc kulcsok kézi szerkesztése, adatbázisban történö külön engedély nélküli módosítása vagy akármilyen próbálkozás a licenc kulcsok nem rendeltetésszerü használatára súlyos szerzödésszegésnek minösül és azonnal megszünik a szoftver használati joga.
Ezen felül szerzöi jog megsértéséért is felelöségre vonható lesz aki ezt megtette, engedélyezte illetve utasítást adott rá.


 

Tartalomjegyzék