Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Ár feltételek

Az ár feltételeket, az ár-csoportoknál használjuk, a feltételtől tesszük függővé, hogy az adott Árlista vagy Kedvezmény érvényben van-e vagy sem.

Ár feltételek

Az árcsoport minden egyes árlista tételére és kedvezmény tételére  megadhatunk egy vagy több feltételt. Amennyiben több feltételt adunk meg, ezek között ÉS kapcsolat van, vagyis mindenik feltételnek teljesülnie kell. Az Ár-feltételeknél van egy Generált leírás amely egy átláthatóbb formában rögzíti a feltételt.
Kód: A feltétel kódja, a felhasználó által szabadon választott kód.
Leírás: A feltétel neve.
Archivált Mivel pl. a naplóban szerepelnek az árcsoportok ezért régi ár feltételt nem lehet törölni az adatbázisból. Erre való az Archive kapcsoló, ami egyértelműen jelzi egy ár feltételről, hogy az már nem érvényes. Archivált rekordot már nem lehet még egyszer aktiválni illetve felhasználni.
Típus:

 

Bizonyos feltételeket meg lehet adni egyszerű Tól-Ig intervallummal, ezeket amegfelelő Típus kiválasztása után a

  • Kód tól-ig,
  • Szöveg tól-ig,
  • Árfolyam tól-ig,
  • Dátum tól-ig

mezőkben rögzíthetjük.
Egy feltételhez csak egy típusú feltétel rögzíthető. Jelen esetben csak a Bizonylat dátum Tól-ig adható meg, a többi feltétel nem szerkeszthető

Amennyiben a feltétel Típusa „többes” , a feltételeket az „Ár feltétel többes tételek” -hez rögzíthetjük.
Az alábbi példában a Típus: Cikk (többes) , ebben az esetben a Ár feltétel többes tételek-hez felvesszük azokat a cikkekt amik-re szeretnénk hogy vonatkozzon a szűkítés.
Vagyis az árlista amelyikhez kötjük a feltételt csak a felsorolt 2 cikkre lesz érvényes.

Ár feltételek 2

Lehet (több) projektre / profit centerre/ costtype / raktárra megadni egy Ár feltétel rekordot. Ekkor csak a megadottakra lesz érvényes (VAGY kapcsolat). Így pl. egy adott raktárra megadott árlistát definiálni. Raktáras árlistánál pl. meg lehet oldani a selejt/bontott anyagok nyomottabb áru értékesítését. Elég definiálni egy bontott áru raktárat, arra egy speciális árlistát. Így amikor a bontott áru raktárból értékesít az eladó, az nyomottabb árat kap. Hasonlóképpen így lehet megoldani  pl. a telephelyre vetített árat: a telephely minden raktárát egy közös árlistában lehet keelni.


 

Tartalomjegyzék