Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Root-child kapcsolat

Egy panelen megjelenő adatok úgynevezett Fej-tétel (Root-child) kapcsolatban vannak egymással. Ezen felül pedig a tételsornak is lehet újabb tételsora, ezt nevezzük Child of Child-nak (CoC) Amennyiben módosítjuk akár a fejet, akár a tételsort, akár a tételsor tételsorát, a változások egyszerre mentődnek el.
A fenti példából kiindulva: ha módosítjuk a Bizonylati mennyiséget a Tételsorban(Child), a Cél-lokációt a Tételsorhoz tartozó tételsorban(Child of Child-ban), illetve az Általános fülön (Root) is végeztem módosítást, a Ment gomb megnyomásával, egyszerre az mentődik el az összes változás. A rendszer a Fej-Tétel-Tételhez tartozó Tételt egy rekordként kezeli.  Vagyis ha meggondolom magam és a Tételsor módosításai mégsem akarom elmenteni, akkor ezt nem tudom megtenni, csak ha visszaírom az eredeti adatot, ellenben a Ment-re minden változás  bekerül az adatbázisba. Hasonlóképpen működik az Elvetés   is .

Root-child kapcsolat
A rekordok archiválása (lásd még: Archiválás) szintúgy egyben  történik, Fej-Tételsor-Tételsorhoz tartozó tételsorok együtt kerülnek elmentésre.


 

Tartalomjegyzék