Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Panel kinézet

Legyen akár törzs-adat, értékesítési bizonylat vagy kimutatás paraméter ablak: a panelok kinézete, az általánosan használt nyomógombok, menük, általános billentyű-parancsok mind-mind megegyeznek.
A panelek futás közben átméretezhetőek, a rendszer megjegyzi a panel-méreteket és a következő indításkor ugyanazzal a mérettel indítja.

Nyomógombok

Ikon Leírás
új sor Új sor hozzáadása
sor törlése Sor törlése
Kiterjesztett nézet Kiterjesztett nézet
Normál nézet Normál nézet
Mentés Mentés csv file-ba
Bezárás Bezárás
Mégse Mégse
 Súgó   Súgó
Lefúrás Lefúrás
Fel Fel
Le Le

Az aktív funkciók színesben, míg az inaktívak szürkében jelennek meg

A Panelen levő Súgó gomb megnyomásával, az adott alkalmazásra vonatkozó súgó jelenik meg.

Partnerek módosítás panel

BAL oldalon „Listás nézetben” láthatóak a rekordok, (törzsadatok / bizonylatok), míg jobb oldalt, csak egy, a kiválasztott rekord látható.
A Listás nézet-ben nincs lehetőségünk módosítani a rekordokat, csak nézegetésre szolgál. Ha több adatra vagyunk kíváncsiak, a Listás nézet jobb alsó sarkában található ikon  segítségével  átválthatunk „Kiterjesztett” módba. Ebben az esetben, eltűnik a jobb oldali egy rekordos panel, és egy szélesebb képernyőn több oszlopban jelennek meg Lista rekordjai. A felhasználó, úgy a Normál mint a Kiterjesztett Lista elemeit (adattartalom, az oszlopok sorrendje, csoportosítás) tetszőlegesen módosíthatja a Táblázat beállítások segítségével. Amennyiben csoportosítjuk adatainkat bizonyos mező(k) szerint, a Lista (akár több szintű) fastruktúrában jelenik meg. Jelen esetben a partnercsoport alapján csoportosítottuk a partnereket.

Partnerek panel

A ikon segítségével lehetőségünk van elmenteni a listánkat egy .csv-file-ba. A .csv file egy pontosvesszőkkel elválasztott szöveges file, amit bármilyen táblázatkezelő szoftver be tud olvasni (Excel, OpenOffice).
 A Kiterjesztett módból a  ikon segítségével térhetünk vissza Normál módba. 

JOBB oldalt a kiválasztott rekord látható. Itt lehet hozzáadni vagy törölni rekordokat, lehet módosítani, elmenteni, vagy elvetni a változásokat, kinyomtatni beszámolókat. Amennyiben változik valamelyik adat a panelon, a szóbanforgó mező színe sárga lesz, így egyértelműen látszik mely mezőket módosítottuk.
A felső panelbe a legfontosabb adatok kerültek, pl. Kód, Név, Számkör, Szám, Referenciaszám, Adat-tulajdonos, különböző kapcsolók.

felső panel

Az alsó panel különböző fülei különböző adat-halamzokat tartalmaznak.
Jelen esetben pl. :
Az Általános fülre a Partner álatlános adatai kerültek (Partner tábla).
A Címek fülre a Partner különböző címei kerültek listás formában (Partner-címek tábla).
A Kapcsolatok fülre a Partner kapcsolattartói kerülnek hasonlóképpen listás formában (Kapcsolattartók tábla).
A Pénzügy fülre a Partner főkönyvvel, áfával, pénznemmel, stb kapcsolatos adatai kerülnek (Partner tábla).
A Megjegyzés fülre a Partnerhez tartozó bármilyen megjegyzés írható.

A rekordokhoz (pl. Partner) tartozó tételes információk (pl. Partner-címek) együtt láthatók és kezelhetők.

alsó panel címek

A tételes információkat tartalmazó táblázat „Kiterjesztett nézetben” is megjeleníthető. Ebben az esetben a táblázat osztott formában jelenik meg.

alsó panel


Tartalomjegyzék