Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Naplók

Egy számlából ilyen naplók generálhatóak:

  • Raktári naplót (lásd még: Raktári napló)
  • Inverz raktári naplót (lásd még: Inverz napló)
  • Összepontozási naplót (lásd még: TODO)

Amennyiben egy új számlát hozunk létre (Új vagy Duplikálás), a Raktári naplóba bekerül annyi tétel ahány tételsora volt a számlának. Az összegek  negatív előjellel kerülnek be, mivel ez egy követelés a cég szemszögéből nézve. Ezt a számlát később (amikor a kifizetés megtörtént) az összepontozási napló segítségével össze kell hozni egy Könyvelési napló-tétellel.

Amikor szállítólevélből generálunk számlát, akkor a DocRef a raktári naplóban létrehoz egy normál mozgást a számlának, a szállítólevél inverzét pedig a számla generálja a DocRef-en keresztül. Amennyiben egy szállítólevél tétel csak részlegesen lett leszámlázva, akkor csak a számla tétel mennyiségével rögzítjük az inverz mozgást.

A bizonylati hivatkozások (DocReference) létrehozása hozza létre az „inverz” raktári napló tételeket. Ezáltal amennyiben javítani kell a hivatkozásokat, akkor az inverz tételek automatikusan javítódnak.

Amikor a számlából generálunk Kimenő helyesbítő számlát, akkor a Raktári naplóba bekerül egy új tétel a helyesbített összeggel.

A Stornózás átállítja a számla státuszát „Stornózott”-ra, letörli a számlához tartozó DocRef-eket, ami törli az inverz raktári naplót is.


 

Tartalomjegyzék