Flexium ERP > Knowledge Base > Rendszer > Keresés > Keresési sablonok

Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Keresési sablonok

Egy lerögzített keresési feltétel rendszert le tudunk tárolni keresési sablon formájában, így később a feltételeket megint elő tudjuk hozni.

Feltételek mentése

A „Feltételek mentése” gomb megnyomása után feljön a „Keresési sablon – Létrehozás” panel, ahol finomíthatjuk, kedvünk szerint testreszabhatjuk, majd elmenthetjük a szűrési feltételeinket.

Keresési sablon létrehozás

 • Leírás: A sablon neve
 • Panel objektum: Melyik panelra(ObjType) értendő a szűrési feltétel
 • RightOwner: Ki hozta létre, vagyis kinek a tulajdona a template. Amennyiben bekapcsoljuk az adattulajdon jogosultságot a template-kre, akkor mindenki csak a saját template-eit láthatja

Keresési sablon tétel:

 • Tétel típusa: itt szerepelhet a fej (root) ObjType-ja(PRTN), vagy a tételek (childok) ObjectType-jai (PRTN_ADDR).
  Amennyiben több tétel-rekord szerepel egy Objtype-al, akkor azok VAGY kapcsolatban vannak. Jelen esetben pl. kétszer szerepel a PRTN_ADDR.  Fej (root) ObjType (PRTN) CSAK egyszer szerepelhet!

Keresési sablon tétel mezők:

Egy tételhez itt tároljk a szűrési feltételeket. Amennyiben több feltétel van, akkor több rekordot kell felvenni ide, amik mind ugyanahoz az elemhez tartoznak. Az egy elemhez tartozó mező-rekordok ÉS kapcsolatban vannak egymással (pl. Ország = Magyarország ÉS Megye=Pest)

 • Mező neve: A mező neve amin a szűrés van, pl. County (Megye). Itt felsoroljuk a szűrni kívánt mezőket. (pl. ha Country-ra (Ország) is szűrtünk volna, a Megye és az Ország között ÉS kapcsoló lenne. (Magyarország ÉS Pest VAGY Magyarország ÉS Budapest)
 • Keresendő adat: Az elsőnél County=1, a másodiknál County=14 lesz a mező értéke. Ebben azesetben azon cím-tételekre vagyunk kíváncsiak, melyeknek a megyéje vagy Budapest(1), vagy Pest(14). Vagyis olyan eredményhalmazt kapunk melyekben a megye vagy Pest vagy Budapest.
 • Adat tól-, Adat -ig.: Kiterjesztett keresés esetén Tól-Ig értékek
 • Negált: a feltételek negálása. Pl County = 14 és Negált kipipálva, egy olyan eredményhalmazt ad vissza melyben minden megye szerepel kivéve a County=14 (Pest)
 • Üres-re keresés: Pl. azok a rekordok melynél a County üres.

Keresési sablon adat-vector: vektoros kiterjesztett keresés.

 • Keresendő adat: egy mezőhöz itt adjuk meg az érvényes adatokat 

A feltételeket nem csak elmenteni, hanem a „Feltételek beolvasása” gombbal újra be is lehet olvasni őket .


 

Tartalomjegyzék