Flexium ERP > Knowledge Base > Modulok > Ár-kezelés > Ár-kezelés példák > Időszaki akció néhány cikkre egy kisker árlista felett

Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Időszaki akció néhány cikkre egy kisker árlista felett

Időszaki akciók használata nagyon gyakori a kereskedő cégeknél. Hogy ne keveredjenek az akciók, és még vélelenül se tudjanak egyik hónapban más hónap akciójával számlázni, létre kell hozni egy új Ár-csoportot a következő képpen:
Létre kell hozni két árlistát:
egyet AKC FEB néven, melyikben a februári akciós árakat rögzítjük
egyet AKC MARC néven, melyikben a márciusi akciós árakat rögzítjük

időszaki akciók

időszaki akciók 2

Ez után léterhozunk egy új V2-es árcsoportot, melynek elemei a KISKER2022, AKC FEB, AKC MARC lesznek. Sorrendben a KISKER a legutolsó, mivel az az alap-árlista.
Mindkét akciós árlistához egy feltételt hozunk létre, melynek a bizonylat dátuma a következő:
Az AKC FEB árlistának Bizonylat dátum(Tól-Ig)= 2022.02.01-2022.02.28
Az AKC MARC árlistának Bizonylat dátum(Tól-Ig)= 2022.03.01-2022.03.31

időszaki árcsoport

 

Ezek után, amennyiben februárban hozunk létre egy számlát (bizonylat dátuma februári), a rendszer a februári akciós árat fogja hozni, és hasonlóképpen márciusban a márciusi akciós árat. Áprilisban pedig visszaáll a KISKER2022 alap-árlistára. Így nem történhet meg, hogy márciusban februári árakkal könyveljünk.
Mivel a feltételeknél csak dátum szűkítést adtunk meg, így ezek az árak bármely Vevőre érvényesek melyeknek az árcsoportja V2. Amennyiben szeretnénk ha csak a Kisker-es vevőkre legyen érvényes, a feltételben meg kell adnunk egy szűkítést a partnerre. (Partner Tulajdonság1 = Kiskereskedelem)

időszaki akciók 3 kimenő számla


 

Tartalomjegyzék