Hogyan segíthetünk?
< Minden téma
Nyomtatás

Beszámolók nyomtatása

Beszámolók nyomtatásánál az első lépés a szűrési feltételek megadása. Ezt egy panelen tehetjük meg, ahol más-más fülön jelennek meg a különböző paraméter-csoportok. Például jelen esetben a Cikk fülön, a cikkekkel kapcsolatos paraméterek kaptak helyet.
A szűrés lehet „Tól-Ig”,  „Pontos találat” vagy „Kapcsoló”.

Beszámolók  -készlet lokációként

A Tól -Ig típusú paramétereknél, a Tól mezőbe való beíráskor, a beírt adat átkerül az Ig mezőbe is(csak abban az esetben ha ez üres), illetve a hozzájuk tartozó sor-(jelen esetben Cikk-kód) és fő-Kapcsoló(jelen esetben Cikk-szűrés) automatikusan „bekacsolódik” . Ha meggondoljuk magunkat és mégsem szeretnénk cikkre szűrni, nem szükséges a beállításokat törölni, elég a Cikk-szűrést kikapcsolni.
A gyakran használt szűrési feltételeket elmenthetjük egy név alatt(pl. Cikk szűrés), így a beszámoló bármikor újra lekérhető ugyanazokkal a paraméterekkel.

készlet lokációként

A Beszámoló gomb megnyomásával kapjuk meg a  Kiterjesztett eredménylistát egy sima táblázatos formában. Ezt kimenthetjük egy .csv file-ba (pontosvesszővel elválasztott szöveges file)

készlet lokációként

(újra belinkelni a panelt mikor az „Új”, „Keres” gomb lekerül róla!!!!!)
A Normál nézet már sokkal bonyolultabb. Itt a JOBB oldalon (a BAL oldalon való lépegetéskor) mindig a releváns adatok jelenítődnek meg. A Panel bal felső sarkában nyomon követhetjük, hogy épp mely adatot látjuk a JOBB oldalon.
Jelen esetben pl. a B2_1 lokációra vonatkozó adatokat,

készlet lokációként beszámolók

vagy a 2005 cikkre vonatkozókat.
Ahogy lépegetünk a bal oldali rekordokon, úgy változik folyamatosan a JOBB oldal, nem csak adattartalma, de struktúrája is. 

Készlet lokációnként  beszámolók - cikkek

Nyomtatás 

Beszámolók - Nyomtatás

A nyomtatás gomb lenyomásával tulajdonképpen egy nyomtatási előnézetet kapunk a listánkról.

nyomtatás 2

Itt lehetőségünk van ezt kinyomtatni, elmenteni  PDF, RTF, HTML, XLS, ODT vagy CSV file-ba, lépegethetünk az oldalak között, lekicsinyíthetjük, kinagyíthatjuk reportunkat.

nyomtatási előnézet

Minden nyomtatvány könnyedén testreszabható egy szabadon elérhető grafikus szerkesztő programmal (iReport®).

A bizonylatok (pl. számla, rendelés), törzs-adatok (pl. partner-lap, projekt-kisérő, stb.) és a kimutatások többségéhez kész nyomtatványok állnak rendelkezésre. Ezek szabadon szerkeszthetők, illetve bármikor új nyomtatványok csatolhatók a rendszerhez. Belső paraméterezéssel többféle nyomtatvány használata is könnyen megoldható egy rugalmas feltétel rendszer alkalmazásával.


 

Tartalomjegyzék