Flexium ERP > Hírek > Hírek > Új pályázati források vállalati IT fejlesztésekhez (GINOP 1.2.8-20 és VEKOP 1.2.6-20)

Új pályázati források vállalati IT fejlesztésekhez (GINOP 1.2.8-20 és VEKOP 1.2.6-20)

A Modern Vállalkozások Programja keretében megjelent, eddig népszerű GINOP 3.2.2 pályázat kifutása után, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos gazdaság élénkítő intézkedések részeként ismét van lehetőség arra, hogy pályázati támogatással jelentős vállalati informatikai fejlesztéseket valósulhassanak meg.
Ennek keretében megjelentek a Közép-magyarországi régióra (Budapest, Pest Megye) szabott VEKOP 1.2.6-20, illetve az ezen kívüli régiókra szabott GINOP 1.2.8-20 pályázati felhívások.

A VEKOP 1.2.6-20 esetében a pályázatok beadhatók 2020. május 29-én 9:00 órai kezdettel, ami egészen 2020.11.12-ig, vagy a forrás (18 mrd Ft) kimerüléséig tart.

A GINOP 1.2.8-20 esetében a pályázatok beadhatók 2020. június 15-én 9:00 órai kezdettel, ami egészen 2020.11.02-ig, vagy a forrás (33 mrd Ft) kimerüléséig tart.

A legfontosabb tudnivalók mindkét pályázat esetében:

A korábbiakhoz hasonlóan a pályázatokat akár 70%-os vissza nem térítendő támogatással, valamint akár 100%-os pályázati előleggel is meg lehet valósítani, vagyis nem kell banki előfinanszírozást igénybe venni hozzá.

Önállóan támogatható tevékenységek

  •  Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését.
  • Az önállóan támogatható tevékenységek költségének el kell érniük a projekt elszámolható összköltségének legalább 20%-át.


Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érhetik el).
  • Egyes ingatlanberuházások, ingatlanbérlet, tanácsadás, képzés, energetikai fejlesztés, rezsiköltségek és forgóeszközök.
  • Az önállóan nem támogatható tevékenységek költsége nem haladhatja meg a projekt elszámolható összköltségének 80%-át.
  • Információ technológia-fejlesztés (a projekt összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).
  • A pályázatokban támogatható IT fejlesztés (önálló szoftver, modul, vagy szoftverszolgáltatás) kizárólagosan a Modern Vállalkozások Programja keretében minősített szállítótól kerülhet beszerzésre.  A TTC-Soft Kft. a Flexium vállalat irányítási rendszerével ilyen minősített vállalkozó.
  • Ebben a pályázatban a szoftverek kizárólag „dobozolva”, kész üzleti ajánlatként számolhatók el. Ez alapján mindent egy üzleti ajánlatba kell csomagolni (termék, licenszek költsége, fejlesztések költsége, bevezetés, oktatás költsége, stb.). A TTC-Soft Kft. gondoskodik róla, hogy a megfelelő csomagok legyenek ehhez a rendszerbe feltöltve.
  • Bérleti konstrukcióban is történhet a beszerzés („Felhőszolgáltatás”), ekkor a maximális elszámolható költség 20.000 Ft+áfa / fő / hó lehet.

Támogatást igénylők köre

A Pályázati Felhívásokra támogatási kérelmet nyújthatnak be mikro-, kis-, és középvállalkozások:

  • amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámoló), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),
  • amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő volt,
  • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek vagy
  • az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

Kötelező vállalások

A legfontosabb kötelező vállalás, hogy a támogatási időszak alatt a foglalkoztatottak létszáma nem mehet az induláskori létszám 90%-a alá.

További pályázati információk: https://www.vallalkozzdigitalisan.hu/palyazatok_forraslehetosegek.html