Flexium ERP > Hírek > Hírek > NAV Online Számla rendszer 2.0 bevezetése

NAV Online Számla rendszer 2.0 bevezetése

Ismeretes, hogy a koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel, a járvány terjedésének lassítása érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel és ajánlásokkal összhangban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. április 1-jétől nem szünteti meg az Online Számla rendszer 1.1 verziójának támogatását és nem teszi kötelezővé a 2.0  alkalmazását. Ezzel biztosítható, hogy a kötelező adatszolgáltatás folytonossága – az átállás miatti esetleges személyes jelenlétet igénylő technikai műveletek nélkül is – minden adózó részéről teljesíthető legyen.

Az 1.1 kivezetésének és a 2.0  használatára történő átállás végső határideje 2020. július 1-jére módosul.

Fontos azonban, hogy a 2.0 már 2020. február 27-től használható éles környezetben, párhuzamosan az 1.1 verzióval, ezért az átálláshoz a feltételek az Online Számla rendszer oldalán adottak.

Ezt figyelembe véve cégünk a 2.0-hez már most elkészítette azokat a funkcionális kiegészítéseket a Flexium ERP számlázási moduljában, ami lehetővé teszi az átállást. Tehát a Flexium április 1-től készen áll a 2.0 szerinti működésre, azok akik fizetik a szoftverkövetést igény szerint már e-szerint is számlázhatnak. Az új ügyfelek pedig már kizárólag a 2.0 formátumban tölthetik fel számláikat.

A NAV által ehhez kapcsolódó információk itt érhetők el:
https://onlineszamla.nav.gov.hu/home