Flexium ERP > Hírek > Funkcionalitások > Személyre szabható tooltip (helyi súgó)

Személyre szabható tooltip (helyi súgó)

A Flexium ERP lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek önállóan személyre szabják a rendszerben megjelenő tooltip-eket (helyi súgókat).
Ez az a funkció, amikor a felhasználó egy bármilyen mező fölé viszi az egeret, és alatta megjelenik egy részletes magyarázó szöveg az adott mezőről.

Ez a funkciót mi – a rendszer fejlesztői – arra használjuk, hogy a testreszabási / modul-beállító képernyőkön magyarázzuk az egyes paraméterek, beállítások részleteit. Ezen kívül fontos még a komplex beszámolókon az egyes paraméterek magyarázata. Az, hogy egy adott kapcsoló mit állít a riporton, milyen hatása van az eredményre.
De számos egyéb helyen hasznos ez. Pl. riportokban a számolt mezők mögötti számolási logikát lehet vele leírni, vagy azt.

Az ügyfeleknek is lehetőségük van arra, hogy személyre szabják a rendszerüket. Bármely kiemelt felhasználó szerkesztheti a tooltip-eket.
Ez rendkívül hasznos tud lenni: specifikus magyarázatokat lehet adni, ami segíti a mindennapi munkát.
Ezzel a felhasználóknak cég-specifikusan (az ő nyelvezetükben, akár egyedi példákat írva) lehet oktató megjegyzéseket tenni.

A személyre szabást a Rendszerbeállítás / Testreszabás / Komponens módosítások menü alatt lehet beállítani.
Itt létre kell hozni egy új bejegyzést az adott mezőhöz. A „Viselkedés változás” mező értéke „Nincs változás” legyen. Az „Átnevez” mezőbe be kell állítani a mező leírását (ide lehet írni az eredeti leírást is, ez lesz az új leírása a mezőnek, ami a panelon közvetlenül megjelenik a mező mellett), és hozzá lehet írni egy részletes tooltip-et (helyi súgót).
Ezután az adott képernyőn megjelenik a tooltip.