Flexium ERP > Hírek > Hírek > NAV vizsgálat alatt a vállalatirányítási rendszerek?

NAV vizsgálat alatt a vállalatirányítási rendszerek?

A közelmúltban felröppent a hír, amely szerint az adóhatóságok az ellenőrzéseik során januártól a vállalatirányítási rendszerekbe is teljes körű betekintést nyerhetnek, s azon belül szinte bármilyen műveletet lebonyolíthatnak. Ettől a hírtől természetesen több cég is megijedt, azonban ha alaposabban is megvizsgáljuk az új törvénymódosítást, könnyedén észrevehetjük, hogy ez a vállalatirányítási rendszereket használó cégek esetében pozitívum. Hogy miért?

Az ügyviteli szoftverek az esetleges hibalehetőségeket minimálisra képesek csökkenteni, s ez a cég szára egyfajta biztonságot jelent, akár a számviteli kérdéseket illetően is. Az adóhatóságok természetesen idáig is betekintést nyerhettek a belső rendszerekbe, most viszont ezt törvénymódosítás is lehetővé teszi, így lényegében érdemi változás nem történt.

A cégek félelme tehát alaptalan, kivéve persze azokat a cégeket, akik nem megfelelő vállalatirányítási rendszereket használnak, ugyanis ebben az esetben a hibázás lehetősége jóval nagyobb, mint a jól optimalizált rendszerek esetén. Ugyanakkor a jól működő informatikai rendszerek nem csupán a biztonságot, hanem a gyors vizsgálat lehetőségét is a hatóságok rendelkezésére bocsátják, ami nagyban növelheti a folyamat sebességét és hatékonyságát.

Aki tehát a biztonságot és a megbízhatóságot keresi az egyes ellenőrzések alkalmával, nagy hangsúlyt kell fektessen a megfelelő informatikai rendszer kiválasztására és használatára!

Ha további hírekre is kíváncsi az ERP rendszerek kapcsán, kérjük, böngésszen a weboldalunkon!