Flexium ERP > Hírek > Marketing > ERP biztonság Mac, Linux, Windows rendszereken!

ERP biztonság Mac, Linux, Windows rendszereken!

Ahogyan azt előző cikkeink egyikében már említettük, az ERP rendszerek esetében kiemelten fontos a platform függetlenség, mivel manapság már meglehetősen elterjedtek a Linux, Mac és Windows rendszerek is. Ugyanakkor a különböző operációs rendszereken a biztonság eltérhet, azonban egy felhő alapú szolgáltatás egy csapásra megoldja ezt a problémát. Persze egy megfelelő ügyviteli rendszer biztonsági háttere nem merül ki ennyiben.

Az adatok biztonságos tárolása és felhasználása is nélkülözhetetlen tényező, amire manapság már számtalan hatékony megoldás létezik. Továbbá fontos a megfelelő jogosultsági rendszer kiépítése is, ami sokrétű és biztonságos adatfelhasználást eredményez. Fontos hogy a felhasználók számára rendelkezésre álljanak hagyományos jogosultsági módok, s emellett nélkülözhetetlenek a speciális lehetőségek is.

Továbbá fontos megemlíteni az adat-tulajdonosi jogosultságot is, amely segítségével többszintű felhasználói csoportok alakíthatóak ki, ugyanakkor a felhasználók hierarchikus elrendezése is lehetővé válik. Emellett egy minőségi ERP rendszer esetében a változások utólagos követhetőségére is nagy hangsúlyt érdemes fektetni. Fontos, hogy az archivált változások bármikor visszanézhetőek legyenek, s a tulajdonságaik is, mint például a módosításuk dátuma, vagy a módosítást végző munkatárs személye. Mindegy tehát, hogy egy ügyviteli szoftver Mac, Linux, vagy Windows rendszeren üzemel, ugyanis felhő alapon az adatai biztonságosan és gyorsan elérhetőek és kezelhetőek.