Flexium ERP > Hírek > Marketing > A projekt kontrolling legfontosabb tényezői

A projekt kontrolling legfontosabb tényezői

Az ERP rendszerek esetében számtalanszor előtérbe kerül a projekt-kontrolling kérdésköre, azonban a válaszok nem mindig egyértelműek.

Az ERP rendszerek kapcsán a projekt-kontrolling alapvetően a projektvezetőt szolgálja, s abban segíti, hogy a projekt kezdetétől a végéig, minden információval tisztában legyen, s hogy a kapott információkból fontos következtetéseket vonhasson le. A projekt-kontrolling valójában egy dinamikus körforgás, amely állandó információáradatban is képes a megfelelő adatokat kezelni, s azokat kiemelni. A kontrolling szinte minden folyamatot elősegít a tervezéstől a nyomon követésig, ugyanakkor óriási szerepet kap a legkülönfélébb előrejelzésekben, az imént említett információ szolgáltatásban, s még a visszacsatolások folyamataiban is. Mivel a projekt egy komplex feladatokat átölelő egyedi tevékenység, így rendelkezik meghatározott ütemtervvel is, s a projekt-kontrolling a megfelelő ütemezésben is nagy szerepet játszik.

Egy minőségi ERP rendszer esetében a kontrolling nélkülözhetetlen tényező, ugyanis csak a jól átlátható projekt-kontrolling segítségével vonhatóak le a projekt elkészítése során a további következmények. A projekt-kontrolling tehát gyűjti, feldolgozza és továbbítja is a megszerzett információkat, ugyanakkor a segítségével megtervezhetőek a megfelelő üzleti folyamatok, s az adott gazdasági döntések is könnyebben meghozhatóak. Nem kérdéses tehát, hogy a kontrolling kiemelten fontos szerepet kap a vállalatirányításban, s éppen ezért érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket!