Flexium ERP > Hírek > Marketing > Szempontok az ERP vállalatirányítási rendszer kiválasztása során

Szempontok az ERP vállalatirányítási rendszer kiválasztása során

Ahogyan azt előző cikkeink egyikében már említettük, a vállalatirányítási rendszerek használata általában a túl sok adminisztrációra, vagy a megnövekedett forgalomra vezethetők vissza. Ugyanakkor, sok esetben a régi, elavult rendszerek cseréje is indokolt lehet. Emellett, egyéb szempontokat is fontos figyelembe venni egy új vállalatirányítási rendszer beszerzése előtt. Például, nélkülözhetetlen meghatározni a leendő rendszer méretét, amit minden esetben a cég mérete, illetve az adott iparágon belül betöltött szerepe határoz meg.

A kisebb cégek számára elegendőek lehetnek a dobozos megoldások, amelyeket nem szükséges egyedi paraméterekkel ellátni. Ugyanakkor, nagyobb cégek számára már az egyedi igények szerint működő folyamatok az ideálisak. Ebben az esetében érdemes egy egyszerűen kezelhető, költséghatékony rendszert választani, ahol sem a beruházás, sem az üzemeltetés nem emészt fel nagyobb költségeket. A legnagyobb cégek esetében pedig, ahol összetett és nehezen átlátható folyamatok kezelésére van szükség, érdemes a nagyvállalati megoldásokat választani.

Ugyanakkor, az iparági specifikációk is kiváló lehetőséget nyújthatnak, továbbá az ERP rendszer kiválasztásánál a felhasználók számát is fontos figyelembe venni. Általában 5 felhasználó alatt ideális megoldás lehet egy dobozos rendszer is, azonban 30 felhasználó felett, már nélkülözhetetlen odafigyelni az ERP rendszer stabilitására. Tehát, a megfelelő vállalatirányítási rendszer kiválasztásánál az említett tényezőket mindenképp fontos figyelembe venni, ugyanis döntő szerepük van!