Flexium ERP > Hírek > Marketing > Az ideális vállalatirányítási, ERP rendszer kiválasztása III. – avagy az ügyviteli rendszer bemutatójának megtekintése

Az ideális vállalatirányítási, ERP rendszer kiválasztása III. – avagy az ügyviteli rendszer bemutatójának megtekintése

Az ERP rendszerek kiválasztása során a bemutatóknak jelentős szerepük van. A bemutatók alkalmával számtalan pozitív és negatív hatás érhet minket, így könnyebben dönthetünk majd az adott rendszerszolgáltatók közül. Előző cikkünkben már említettük, hogy a bemutatót akkor érdemes megtekintenünk, ha az célirányos és személyre szabott.

Ez egy nélkülözhetetlen szempont, azonban a szolgáltatók megismerése is az. Ismerjük meg alaposabban is a szolgáltatót, a munkatársakat, s még az anyagi hátteret is, ugyanis hosszú távú, megbízható megoldást keresünk, s ezt mindenképp szem előtt kell tartani. A személyes találkozókra minden szolgáltató esetében érdemes időt szakítanunk, s a bemutatók alatt kérjük, hogy az ügyviteli rendszer prezentálását személyre szabottan végezzék, vagyis azokat a folyamatokat mutassák be, amelyekre a jövőben ténylegesen szükségünk lesz!

Az ERP rendszerek bemutatása során nagy valószínűséggel képzett kereskedők adnak majd elő, s nem árt, ha ezzel tisztában vagyunk.

Ugyanakkor, a látogatásainkat ne szűkítsük le csupán a rendszerszolgáltatók megismerésére! Tekintsük meg a valós referenciákat is, s kérjük ki a már meglévő végfelhasználók véleményét az adott ügyviteli rendszer kapcsán, ugyanis ebben az esetben tapasztalatokra alapuló információkhoz juthatunk az ERP rendszer pozitív, illetve negatív tulajdonságairól.

Cikksorozatunk befejező részében, a pénzügyi kérdéseket tárgyaljuk majd, illetve a pilot projektek bevezetését, amelyek szintén nagy szerepet töltenek be az ideális ERP rendszer kiválasztásában.