Flexium ERP > Hírek > Marketing > Az ideális vállalatirányítási, ERP rendszer kiválasztása I.

Az ideális vállalatirányítási, ERP rendszer kiválasztása I.

Manapság ha vállalatirányítási rendszert keresünk, kétségtelen, hogy az ERP rendszerek széles kínálata tárul elénk, ez viszont egyáltalán nem könnyíti meg a választást, sőt! Nem egyszerű eldönteni, hogy egy adott cég esetében milyen ERP rendszert érdemes használni, azonban, ha néhány egyszerű tippet megfogadunk, pillanatok alatt kiválaszthatjuk az ideális megoldást!

A kezdetekben érdemes meghatároznunk a bevezetendő rendszer célját, vagyis azt, hogy miért váltanánk ERP rendszerre! Az okok általában a túlzottan sok adminisztrációban keresendőek, vagy épp a hirtelen megnövekedett forgalom miatt alakulnak ki, de adott esetben a régi, elavult rendszer belső hibái is indokolhatják a lépést.

Mielőtt meghoznánk a döntésünket, érdemes körültekintenünk a minket érintő iparágon belül, s felkutatnunk olyan ERP rendszereket (akár a konkurencia megkérdezésével is), amelyek az adott területen már jól beváltak, s használatosak a hétköznapok során. Számtalan esetben találkozhatunk adott iparágra épülő standard megoldásokkal, amelyek pillanatok alatt átültethetőek és személyre, illetve cégre szabhatóak. Ha azonban, nem találunk megfelelő iparági megoldást, a legjobb, ha egy általánosan bevált és elterjedt rendszert használunk, amely könnyen használható és szinte azonnal testre szabható. Ugyanakkor, az egyedi ERP rendszerek is megoldást jelenthetnek a problémáinkra!

Cikksorozatunk következő részében továbbmegyünk a kiválasztási folyamaton, megismertetjük az egyedi és standard ERP rendszereket, és a téma egyéb fontos kérdéseire is válaszokat adunk.